Het is bijna World Mental Health Day en daarom deel ik later deze week met je hoe mentale gezondheid een grote rol in mijn leven speelt en hoe mijn huis me daarbij ondersteunt. Vandaag wil je eerst vertellen hoe ik van mijn passie mijn werk maakte en hoe mijn eigen professional organizing traject daar een grote rol in speelde.

Jong geleerd

Toen ik jong was sliep ik met de ikea gids onder mijn kussen. Ik vond het geweldig om de verschillende stijlen te zien en me voor te stellen hoe mijn huis er later uit zou zien. Ik tekende graag plattegronden van huizen en richtte die dan met de ikea gids helemaal in. Daarnaast had ik een voorliefde voor opruimen. Ik liet toen al een plek graag beter achter dan toen ik binnen kwam. Ongemerkt ordende ik op die manier mijn hoofd en mijn leven. Mijn moeder vond dit niet altijd even handig, maar ik vond het heerlijk om de keukenkastjes helemaal uit te soppen en opnieuw, nog handiger, in te richten nadat ik uit school kwam.

Ik studeerde Facility Management en Interieur Styling, maar vond steeds mijn plek niet. Met beide vakgebieden voelde ik een klik, maar niet echt voldoening. Ondertussen bleef ik thuis opruimen, organiseren en mijn eigen huis te maken tot een plek waar ik echt mezelf kon zijn.

Een hele omslag

Ik besloot uiteindelijk te stoppen met werken en bleef thuis om te zorgen voor onze dochters. Dat was een opluchting, want werken voelde steeds vaker gecompliceerd en vermoeiend Na een aantal jaar was thuis zijn niet meer genoeg. Ik had de ontzettende behoefte om iets voor MIJ te gaan doen, maar wat dan?

De omslag kwam langzaam tot stand. Ik was me al enige tijd aan het verdiepen in persoonlijke groei, minimalisme en toen kwam ik via YouTube de Konmari methode tegen (opruimmethode van Marie Kondo). Dat voelde als een klik. Ik onderging het zelf het opruimtraject. 40 vuilniszakken en een hele berg meubels verdwenen uit mijn leven. Wat een opluchting en wat een ruimte voor mezelf. Tijdens het uitzoeken van mijn spullen liet ik veel spullen los en een therapietraject bij een psycholoog ondersteunde dit proces. Deze hele ervaring leerde me te zien waar ik met mijn leven heen wilde.

Ik kreeg de ruimte om te zien dat opruimen en organiseren mijn hele leven al mijn passies waren geweest. Ineens was daar het gevoel: DIT is wat ik wil doen, dit is wat ik al mijn hele leven doe! Ik wil mensen helpen om van hun huis een thuisbasis te maken om meer uit het leven te halen. Voor ik aan het opruimen van mijn eigen huis begon, had ik geen idee dat ik daarmee niet alleen oude spullen, maar ook oude ideeën zou loslaten. En waar ruimte ontstaat door loslaten, is ruimte om nieuwe dingen aan te trekken. Alle afleiding en ruis die ik thuis kreeg van spullen die mijn ‘oude’ ik vertegenwoordigde zorgde dat ik geen ruimte had om te groeien naar mijn passie. Naar je passie groeien is namelijk best eng!

Durven kiezen

Ik durfde niet te kiezen voor waar ik naar verlangde, ik had er angst voor. Ik wilde niet voor mezelf werken, maar met de zekerheid van een werkgever. Ik wilde niet geloven dat ik andere mensen echt kon helpen. Ik was bang dat de mensen om me heen me vreemd zouden vinden. Ik bleef in huis opruimen en ruimte maken, nog meer loslaten tot ik op een punt kwam dat verandering onvermijdelijke was. Ik kon niet anders dan mijn passie najagen. En zo werd Eveline Organized Living geboren!

De invloed van je huis en wat je thuis vertegenwoordigd kan een enorm verschil maken in hoe je je leven kan sturen naar waar jij heen wil. Je huis kan ongemerkt veranderd zijn in een opslagruimte zonder leefruimte. Ik nam de zeggenschap over mijn spullen en mijn huis weer in eigen handen en creëerde een plek waar ik mij zo goed mogelijk kan richten op wat belangrijk is voor mij. Een plek waar ruimte is voor mijn man en ik, mijn dochters en mijn persoonlijke ontwikkeling!

Tegenwoordig durf ik volledig voor mijn passie uit te komen. Ik ben Eveline Bregman en ik help mensen hun passie te laten weerspiegelen in hun huis om zo hun leven te sturen naar waar ze ècht heen willen!

Website en foto's copyright Eveline Bregman & Eveline Organized Living